VOEDINGSMIDDELEN MET VITAMINES B, C, D EN E

VOEDINGSMIDDELEN MET VITAMINES B, C, D EN E

Er zijn verschillende soorten voedingsmiddelen die vitamines B, C, D en E bevatten. Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

Vitamine B:

  • Vlees (vooral lever)
  • Vis (zoals zalm, tonijn, makreel)
  • Gevogelte (zoals kip en kalkoen)
  • Eieren
  • Zuivelproducten (zoals melk, kaas en yoghurt)
  • Peulvruchten (zoals bonen, linzen en kikkererwten)
  • Noten en zaden (zoals amandelen, pinda’s en zonnebloempitten)
  • Groenten (zoals broccoli, asperges en spinazie)

Vitamine C:

  • Citrusvruchten (zoals sinaasappels, grapefruits en citroenen)
  • Bessen (zoals aardbeien, bramen en frambozen)
  • Paprika’s
  • Tomaten
  • Kiwi’s
  • Mango’s
  • Ananas
  • Groene bladgroenten (zoals spinazie en boerenkool)

Vitamine D:

  • Vette vis (zoals zalm, haring en tonijn)
  • Eieren
  • Verrijkte zuivelproducten (zoals melk en yoghurt)
  • Verrijkte ontbijtgranen
  • Levertraan
  • Champignons (vooral als ze aan zonlicht zijn blootgesteld)

Vitamine E:

  • Noten en zaden (zoals amandelen, hazelnoten en zonnebloempitten)
  • Plantaardige oliĆ«n (zoals zonnebloemolie, olijfolie en tarwekiemolie)
  • Bladgroenten (zoals spinazie en boerenkool)
  • Avocado’s
  • Zoete aardappelen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *